Дървото на опиянението

52 Flares 52 Flares ×

Всяка година по времето на летния сезон в Африка едно дърво ражда своите плодове, които поради много причини се оказват много предпочитани от всички видове без значение хора или животни.

Името на дървото е “Марула” а плодът му естествено е Марулен плод. Специалното при плодовете на това дърво, е че когато са готови през януари и февруари (през тези месеци в Африка е лято) те са ферментирали и със сравнително високо съдържание на алкохол. Фактът, че в плодовете на това дърво има лесно достъпен алкохол ги прави наистина желани, както за местното население, така и за животните населяващи саваните в тази част на света.

Дълго време бях на мнение, че едно от малкото неща, които отличават животните от нас хората, е че те не употребяват алкохол. Тази мисъл обаче след като изгледах клипчето, което съм прикачил в края на статията вече не ми се струва толкова широко застъпена и вярна или поне не и за тревопасните животни, защото мисля, че месоядните не употребяват този плод.

От плодовете дървото Марула се прави също така и напитка, която се казва “Амарула”. А самото дърво никак не е малко, като достига до 15 метра височина в някои случаи и също така е сравнително широко разпространено из саваните на Африка. Дали почивният сезон в Африка вече е завършил?
Neshtoto.com