Земята от космоса – част 2

32 Flares 32 Flares ×

Земята ни определено има какво да покаже и аз лично съм сигурен, че не познаваме дори и малка част от нея. Едно от хубавите неща на технологиите, е че ни дават възможност да видим земята така, както нашите предци не са си и представяли.

Aralsk Port

Започвам нарочно с може би най – притеснителната снимка. Това по – горе не е канал водещ към някой град, а е било допълнително изкопаното място за да могат, корабите от Аралско море да стигат до град Аралск. Днес морето е на повече от 30 километра по далеч от града поради засушаването в онзи район. До града както може би предполагате отдавна не стигат кораби.

Badlands Guardian

Това удивително лице е било открито съвсем случайно още с навлизането на космическата ера и сателитите. Наскоро обаче, започна да получава доста широка публичност. Нарича се пазачът на лошите земи или на английски Badlands Guardian. Само една вметка, че самото лице поради факта, че прилича наистина много на индианец (а все пак се намира в Америка) е плод на много теории и мистерии.

Chitzen Itca

Ето как изглежда от космоса прословутия комплекс на маите “Чичен Итца”. Наистина внушително място, което както се оказва не е нито единственото, нито най – голямото, но пък най – популярното. Ако трябва да сме честни така приликата с египетските пирамиди наистина е невероятна.

Galesnjak

Това по – горе не е фотошоп или монтаж, а напълно реален остров в Хърватия. Както виждате от метрите в долната част на картинката е сравнително малък и собственика на острова не е и подозирал за тази му форма. Всяка година около Св. Валентин снимки с този остров стават хит.

Nevada Test Side

Имаше преди много време статия за това място, но там така и не успях да го покажа в наистина добри размери. Ето как изглежда полигон за подземни ядрени тестове от космоса. Наистина една смразяваща кръвта гледка.

Elacite Med

Тази “дупка” в земята противно на очакванията не се намира няккъде много далеч. Всъщност това е кариерата за мед на Елаците Мед близо до Етрополе. Аз лично до скоро не знаех, че размерите и са толкова големи, а всъщност тази дупка е и едно от най – видимите неща в България от космоса.

Всички снимки са направени чрез програмата Google Earth.

Към част 1 на Земята от космоса
Neshtoto.com